sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Vanhasta verhosta huiviksi

Lähdin mukaan Helmoja ja hepeneitä -blogin kierrätyshaasteeseen, jossa kesäkuun kahden ensimmäisen viikon ajan ommellaan vanhasta uutta. Tarkemmin haasteesta voi lukea täältä.Ensimmäisenä esittelen nopsan huiviompeluksen, johon testasin itselleni uutena juttuna teevärjäystä. Teevärjäykseen löysin hyvät ohjeet Pingurun-blogista, täältä. Aivan superhelppoa ja onnistui loistavasti, tuli juuri sellainen väri, kuin olin ajatellutkin. Jee! :) (Ja pääsipähän monta vuotta sitten Intiasta ostettu musta teekin viimein käyttöön.. :D)

Kaapissa jo pitkään odotellut valkoinen, pariton, paikoin pinttynyt, (pellavainen?) sivuverho jouti testauksen uhriksi. Leikkasin huivin, ompelin reunoihin ystävältä aikoja sitten saatuja virkattuja pitsejä (Kiitos niistä!) ja upotin teehen. Pelkäsin hieman pöytäliinaefektiä, mutta mun mielestä tästä tuli kyllä aika kiva.Ja tässä siis vielä vertailun vuoksi alkuperäistä verhoa ja pitsiä.


Voipi olla, että loppuverhokin päätyy vielä huiveiksi. :)

8 kommenttia:

 1. Voi miten kauniin värin saa teellä aikaiseksi! Ihana huivi, tällaista täytyy kyllä ihan oikeasti itsekin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö! :) Kannattaa ehdottomasti kokeilla. :) Kiitos Hanna Mi!

   Poista
 2. Onpa hieno, tuollaisia pitsihuiveja olen kaupassa monesti hiplannut ja miettinyt saisinko itse tehtyä! Tuota teevärjäystä en olekaan kokeillut, täytypä mennä lukemaan ohjeet:) Kyllä tässä haasteessa on taitavia naisia mukana, eka päivä vasta menossa ja jo nyt saan huokailla ihastuksesta täällä koneen ääressä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis juu, kaupan hyllyyn just jätin jonkun pitsihuivin, kun hokasin, että mullahan on toi verho kaapissa odottelemassa.. :D Ja kyllä, haasteessa mukana olevia blogeja täytyykin käydä ahkerasti lukemassa ;) Kiitos Krista :)

   Poista
 3. Todella kaunis ja herkkä. Aivan ihana tuo pitsi huivin reunassa.

  VastaaPoista
 4. Tosi onnistunut värjäys! Kiitos teevärjäysvinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, värjäys onnistu kerta laakista hyvin, tuli tosi tasainen väri. Oles hyvä vaan! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...