maanantai 24. helmikuuta 2014

Virkatut tossut

Tossuja jos jonkunlaisia oon suunnitellut tekeväni tytöille. Jotkut oon joskus ommellutkin, mutta nyt ei huvittanut ommella, joten otin virkkuukoukun käteen. Liukkaita tossuja on turha tehdä, joten testimielessä piirsin nuoremman jalasta kaavan ja leikkelin kirppikseltä ostetusta nahkatakista (1€) tossulle pohjan. Pistelin terävällä parsinneulalla nahkapohjan ympäri reiät. Sitten ohuella virkkuukoukulla reikien läpi kiinteitä silmukoita (jämälangalla). Ja hatusta heitin loputkin. :D Koristeeksi kukkanen.


Pikainen jalkaan testaus ja toista tossua väkertämään. Aivot kulki jäljessä ja pistelin reiät samalla tavalla summassa, kuin ensimmäiseenki tossuun. Virkkailin aikani, kunnes tajusin, että oishan se kiva, että tossut ois saman kokoiset, eikä vaan sinnepäin. Joten laskin silmukat; melkein kymmenen liikaa. :D No, ei se mitään, purku ja uusiks. Isosisko vähän testas toista tossua jalkaan: "kato äiti, tää mahtuu mullekin". Venähti vähän. Ajattelin, että joku kumpparisysteemi vois olla tarpeen joka tapauksessa.



Sitten virkkasin vielä kumpparit piiloon.


Ja sitten sovituskuvien yrittämistä.



Eihän niistä ny ihan identtiset tullu, mutta jos nää toimii käytössä, niin seuraavista saattaa jo tulla.  :)

17 kommenttia:

  1. miten ihanat tossut,ja niin hyvä tuo pohjaidea!ihania käsitöitäsi jään ehdottomasti seurailemaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva juttu kun jäät! :) Yllättävän hyvin onnistui virkkaaminen tuohon nahkapohjalliseen, ehkä pohjat ois voinu olla inasen pienemmätkin, jätin turhan paljon ns. saumanvaraa. :)

      Poista
  2. Hienot!! Ja mahtava idea käyttää vanhaa nahkatakkia pohjina! Yritän muistaa tuon, kun alan tehdä pojalleni tossuja =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna :) Juu, nahkarotsista tekee tossuja moneen lähtöön! :)

      Poista
  3. Tosi suloiset tossut olet tehnyt, sinä olet tossumestari näköjään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitos! Mä juuri kävin ihailemassa sun villapaitatuunausta ja tekis mieli käydä penkomassa miehen vaatekaappi. :D

      Poista
  4. Voi että on söpöt tossut. :) Liityin samalla lukijaksi ettei mene uudet jutut sivusuun, kurkkimassa olen jo useaan otteeseen käynytkin . :)

    VastaaPoista
  5. Nää on mageet!! Pakko joskus kokeilla. Nahkatakkejakin kun on kertynyt yksi iso pärekorillinen :).Kiitti vinkistä . Taitaa päästä parsintaan tarkoitettu nahkaneula käyttöön tässä jossain välissä :)

    VastaaPoista
  6. Arvaa, kiikuitn just yhden vähäsen kovan koppuraisen vanhan mustan, poikani vanhan, kirpparilta alunperinkin ostetun.... NAHKATAKIN Tekstiilikierrättäjien kirpparille.... Ja nyt huomaan, että siitäpä olisi leikellyt monet pohjat tossuihin. Aikuisen tossuihin. Tämä idea siis talteen ja myöhempään käyttöön. Herttaset tossut sentään! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooh, onneks noita nahkatakkeja tmv. varmaan löytää kirppiksiltä mielin määrin sitten, kun niitä tarttee. :) Kiitos!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...