tiistai 21. tammikuuta 2014

Junasukat

Pakkohan se oli. Näitä sukkia on ny näkyny niin paljon ja joka puolella, etten voinu jättää tekemättä, kun syntyi se yks pikkunen meitä ilostuttamaan. :) Mähän oon viimeks kutonu sukan (huom. yksikkö) joskus koulussa. En ihan luottanu, että näistä oikeesti tulis valmista, mutta sehän sujuikin yllättävän kivuttomasti. Silmukoiden poimimisen kanssa ähräsin jonku tovin päätä raapien, mut onnistuhan se lopulta.


Junasukkien ohje ja mieleenpainuva tarina on täällä. Ohjetta seurasin muuten orjallisesti, paitsi aloitin kärkikavennukset jo kolmannen "rypyn" jälkeen. :) Lanka valikoitui sen mukaan, mitä nyt sattui omista varastoista löytymään, eli lankana sukkien omistajan äidiltä saatu Sirdar Snuggly babybamboo.

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Penaali

Sara´s Place -blogin Sara pyys mua ompelemaan hälle penaalin, perusmallia. Sarahan ois ihan itteki osannu moisen ommella, paremmin ku mä, mutta vain ompelukone uupuu, joten lupasin. :) Mulle tupsahti postissa kankaat ja vetskari ja sitte piti vaan potkasta itteensä takapuoleen, jotta sain aikaseks. Vetoketjun ompelu oli kyllä niin... arvaatte varmaan.



Saralle lykkyä opintoihin! :)

torstai 9. tammikuuta 2014

Silmukkamerkit

Mä oon tähän asti käyttäny silmukkamerkkeinä hirmu käteviä hakaneuloja! Ja vaikka ihan toimii nekin, nii ohan ne ny aika tympeet. :) Ihastelin Lankalipasto-blogissa tosi kivoja silmukkamerkkejä. Pienoisen tonkimisen jälkeen, löysin tilpehöörilaatikon uumenista renkuloita ja ketjua ja nappilootasta pari hempeetä nappia. Kiitos vaan Lankalipastolle ideasta, ny mullakin on kivat silmukkamerkit! (ja lohjennu kynsi) :)


tiistai 7. tammikuuta 2014

Tyynynpäälliset

Yritin siivoilla kangasläjiä parempaan järjestykseen. Yllättäen sieltä läjien lomasta tupsahti esiin joskus syksyllä kirppikseltä ostetut pitsiliinat. Siivous sikseen ja ompelemaan. :)



Näitä tyynynpäällisiä olin ihan oikeasti suunnitellut tekeväni sieltä syksystä asti, tyynytkin oli ostettu varta vasten Tiimarin alesta. Kangas on paneeliverhoa, kirppikseltä ostettu. Käytin hyväkseni verhon omat päärmeet ja jätin ne näkyviin, jos vaikka joskus vielä löytäis jotkut nätit napit, niin vois ommella jälkikäteen koristeeks. (Niin varmaan juu, eiköhän nää oo ny tässä) :)

lauantai 4. tammikuuta 2014

Tunika

Nappasin Eurokankaan palalaarista mukaani neuloskangasta, vaikken yhtään tienny mitä siitä tekisin. No, tyttären kerhon joulujuhlassa mulla oli päällä neulosmekko, joka näytti ihan kivalta vielä kotona, mutta perille päästyä, kun riisuin takin mekon päältä, se oli ihan nukkavieru kammotus. :D Nyt piirtelin siitä kammotuksesta sitte kaavat pienillä muokkauksilla (eli yksinkertaistin sitä) ja päätin kokeilla mitä siitä tulee.



Rinnan alle ompelin solmimisnarun sivusaumoihin kiinni. Olis tää varmaan toiminu ilmanki. Ihan simppeli, kai tätä pitää voi. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...